mendesia-dweck-bukinist

Një libër për të peshkuar suksesin

Shënime rreth librit “Mendësia” e Dr. Carol Dweck, përkthyer nga Dr. Valbona Nathanaili dhe botuar nga “Pema” në Prishtinë Albert Gjoka Nëse do të ndihmosh dikë, mos i dhuro peshq, por mësoje të peshkojë. Të njëjtën gjë mund të themi për të gjithë ata persona që duan të ndryshojnë diçka tek vetja e tyre, tek […]

Samanta-Schweblin-largesia

Një roman brilant për grahmat e fundit

Lexim rreth librit “Largësi shpëtimi” të autores argjentinase Samanta Schweblin, përkthyer nga spanjishtja nga përkthyesi Erion Karabolli, dhe botuar nga Onufri Albert GJOKA Nëse do të dish se çfarë ndodh me një qenie njerëzore kur jep shpirt, ky është një udhërrëfim i pazakontë, pse jo në të gjithë letërsinë botërore. Autorja argjentinaze Samanta Schwelin i […]

blinku-imazh

Një libër për të menduarit në dy sekondat e para

Kur takojmë dikë për herë të parë, brenda dy sekondave krijojmë një opinion për të, për rrjedhojë, një njohje të shpejtë të cilën nuk e arrijmë as me dy vjet shoqëri. Pikërisht, kjo mënyrë e shpejtë e njohjes sonë trajtohet imtësisht në këtë libër përmes një analize të hollë psikologjike dhe trajtimit me disa shembuj […]

mark-manson

Një leksion i ftohtë sesi ta “çash trapin” më pak

Një lexim rreth librit “Arti i brishtë i not giving a f.ck” të autorit Mark Manson, përkthyer nga Bledar Kurti dhe hedhur në qarkullim nga botimet Minerva Albert Gjoka I dashur lexues! Qysh në krye të herës të kërkojmë ndjesë për fjalën e përdorur në titullin e shkrimit, por këtë zhargon e kemi huazuar mo-ta-mo […]

vogelushet

Shokët e verës, ja 8 libra të rinj për fëmijën tuaj gjatë pushimeve

Bukinist sjell një listë me tetë tituj të rinj për lexuesit e vegjël që janë hedhur në qarkullim nga shtëpitë botuese gjatë dy muajve të fundit; kjo përzgjedhje është bërë duke marrë në konsideratë ditën plot aventura, shëtitjet në natyrë dhe pasionet e të vegjëlve në natyrë. Edhe librat janë një arratisje e bukur për […]

aldo-shpuza-titaniku

“Titanik”, një shpirt poetik që shfaqet plot urtësi dhe origjinalitet

Reflektim rreth vëllimit poetik “Titanik, Ti-tani-ik” i poetit Aldo Shpuza, i hedhur në qarkullim në muajin nëntor 2016 nga enti botues “Magus” Albert Gjoka*   Shumë persona tentojnë apo shkruajnë poezi, por pak sish gdhenden në antologji; shumë të rinjë joshen nga vargëzimi në fillesat e ndjesive apo reflektimeve rreth dhe për botën, por vetëm […]

104-vjet-104-libra

Festat e Nëntorit dhe shqiptarët përmes 104 librave

Albert Gjoka* E ku ka mjet më të mirë sesa libri për të njohur një periudhë të caktuar të historisë, për të kuptuar të shkuarën e një individi, të një momenti, të një ngjarje apo një shteti, – e në këtë mënyrë, – për të qenë më i qartë për të shkuarën tënde teksa jeton […]

panairi-librit-shtepia

Një panair libri për të gjithë

Albert Gjoka* Java e dytë e nëntorit ka hyrë në traditë tashmë, për rreth dy dekada, si festa e librit. Edhe ky panair që pritet të nisë më 9 nëntor shënon një festë të vërtetë, ku botuesit kurorëzojnë përpjekjet e tyre 1-vjeçare në ballafaqimin më të madh me tregun e librit dhe lexuesit. Padyshim, botuesi […]

km-blushi

Grackat e Blushit me “KM Kryeministri” dhe leximet që ofron vepra

Një lexim i romanit “KM Kryeministri” i Ben Blushit, i hedhur në qarkullim nga enti botues “Mapo Editions” Albert Gjoka Në këtë roman rrëfehet historia e një komandoje shqiptar në Afganistan, i cili bie në kontakt me islamin radikal dhe frymën antiamerikane, përmes një bashkëatdhetari të tij, të quajtur Uinston Harasani, anëtar i Otzit. Jeta […]

mposhtja

Nëse do të realizosh qëllimet e tua, njih të keqen brenda djallit

Albert Gjoka Ky libër iu adresohet atyre personave që i japin vlerë dhe kuptim kohës, jetës dhe marrëdhënieve njerëzore, dhe synon që tu vijë në ndihmë gjithë individëve që janë në kërkim të shpalosjes së potencialit të plotë fizik, mendor dhe shpirtëror për të arritur suksesin e dëshiruar. Në këtë rast këshillat jepen nga një […]