alket-cani-odeon-trilogjia-binjakeve-agota-kristof

“Përralla e zezë” e Agota Kristofit, drama që tronditi ndërgjegjen

Intervistë me Alket Çanin, botuesin e Odeon dhe përkthyesin e “Trilogjia e binjakëve” e Agost Kristof “Trilogjia e Binjakëve” e Agota Kristof, është një roman i guximshëm me një stil të pangatërrueshëm, ku lexuesit bëhen në mënyrë të pashmangshme protagonistë ...
Read More
rudolf

Gjeo-poetika e një antologjie të përbotshme…

Reflektim rreth antologjisë “Retë që shkasin atje tej, retë e mrekullueshme…” , botim i “MAPO editions”, zgjedhur, përkthyer dhe pajisur me shënime nga Rudolf Marku Ndue Dedaj “Retë që shkasin atje tej, retë e mrekullueshme…” është një antologji e poezisë ...
Read More
femijet-libra-ok

Rekomandimet, ja 10 librat më të mirë për fëmijën tuaj

Nëse një fëmijë lexon, ai ka një fjalor të pasur, zgjerohet fantazia e tij, i shtohen ëndrrat dhe objektivat në jetë, i kupton më mirë të tjerët dhe është më i mbrojtur nga faktorët e stresit. Këto fakte bëhet të ...
Read More
endrra-e-doktorit-besnik-mustafaj

Një ëndërr pushteti

Lexim rreth librit “Ëndrra e doktorit” të Besnik Mustafaj, i hedhur në qarkullim nga Botimet Toena Agim Baçi Një ëndërr drejt pushtetit nuk ka … kohë. Një ëndërr drejt pushtetit ka bërryla, mosmirënjohje, ego që nuk njeh kufi dhe, natyrisht, ...
Read More